Beeld uit het verleden: bakkerij van der Bruggen aan de Kerkstraat in Riel. De bakkerij is inmiddels gesloopt.
Volledig scherm
Beeld uit het verleden: bakkerij van der Bruggen aan de Kerkstraat in Riel. De bakkerij is inmiddels gesloopt. © Google Streetview

Goirle krijgt meer tijd voor nieuwe beslissing bakkerij Riel

DEN HAAG/RIEL - De gemeente Goirle krijgt van de Raad van State meer tijd om de vergunning te repareren voor de renovatie van een bakkerswinkel in de Kerkstraat in Riel. De vergunning werd op 18 november vorig jaar door de rechtbank van tafel geveegd nadat de buren aan weerszijden van het pand bezwaar hadden gemaakt. Goirle moest van de rechtbank binnen vier weken de vergunning repareren. 

De Raad van State is het met de gemeente eens dat die termijn te kort is. Goirle moet nu zo spoedig mogelijk met een nieuwe beslissing komen. De gemeente had al een nieuw bezonningsonderzoek laten doen. Ook hadden de ambtenaren opnieuw opgeschreven waarom renovatie van de bakkerij met toevoeging van twee appartementen stedenbouwkundig aanvaardbaar is.  Goirle vroeg vorige maand een voorlopige voorziening aan de Raad van State. 

De buren willen dat er een streep gaat door de vergunning omdat het gebouw naar hun zin te hoog, te breed en te lang wordt. Het bouwplan is een initiatief van Ad van der Bruggen. Zijn zoon wil de nieuwe bakkerswinkel gaan uitbaten. Daarboven komen twee appartementen en een bergzolder.

In samenwerking met indebuurt Tilburg