Volledig scherm
Hans Smolders © anp

Hans Smolders herstelt na zware operatie

TILBURG - Hans Smolders is deze week succesvol geopereerd: maandag is een kwaadaardige tumor verwijderd uit zijn rechterlong. Smolders verwacht pas begin volgend jaar weer politiek actief te zijn in Tilburg en de provincie.

,,Ik ben ontzettend blij dat de operatie goed is verlopen en voel me nu goed. Maar dit heeft echt de tijd nodig om goed te herstellen. Die ga ik ook nemen”, zo meldt Smolders vanuit het Elisabeth-TweeStedenziekenhuis. Peter van den Hoven, de tweede man van de Lijst Smolders in Tilburg, neemt na het zomerreces tijdelijk de leiding van de fractie over. Smolders zit namens Forum voor Democratie ook in Provinciale Staten. 

Smolders kampte al een half jaar met klachten, maar pas twee weken geleden werd de oorzaak gevonden en tot een snelle ingreep besloten.  ,,Ik heb nooit gerookt nee. Ik ben nu eenvijfde van mijn longcapaciteit kwijt, maar als je longen goed zijn, kun je dat hebben. De vooruitzichten zijn gelukkig goed.”

  1. Lotte en Niels uit Udenhout zijn ambassadeurs van Redhead Days

    Lotte en Niels uit Udenhout zijn ambassa­deurs van Redhead Days

    TILBURG/UDENHOUT - Redhead Days heeft zo’n honderd roodharige ambassadeurs in de stad. Lotte (5) en Niels (4) Smits uit Udenhout horen tot dat selecte gezelschap. Lotte heeft licht rood haar, met soms een blonde lok, haar broertje Niels heeft feller rood haar. ,,Nee, ik word nooit gepest”, zegt Lotte. ,,Kinderen op school vinden mijn haren mooi, dat zeggen ze vaak.” Lotte heeft posters van Redhead Days op school op het prikbord gehangen en dat trok bekijks.

In samenwerking met indebuurt Tilburg