Volledig scherm
,,Het zijn geloof ik twee groepen, zo'n dertig ganzen in totaal”, vertelt schipper John La Haye. © Beeld Werkt

Havenbeeld: Ganzenleger

Woe 12 juni: Het is een prachtig gezicht natuurlijk: het ‘ganzenleger’ dat sinds een paar weken neer is gestreken in de Tilburgse Piushaven. Hoe ze door de buurt marcheren, al gakkend over het water trekken. Maar ja, er kleeft ook een nadeel aan. Het leger laat machtig veel poep achter, merken ze in de buurt.

De ganzen zijn een paar weken geleden aan komen vliegen. ,,Het zijn geloof ik twee groepen, zo'n dertig ganzen in totaal”, vertelt schipper John La Haye. ,,Een koddig gezicht.” La Haye vindt het ‘troeteldieren’, maar maakt zich wel zorgen. ,,Ik zie dat ze worden gevoerd met brood. Dat is niet zo'n goed idee, brood is slecht voor ze en het trekt ratten aan. Dat zou ik de mensen toch wel willen ontraden.”

Gastblogger Jonas Kocx legde eerder al uit waarom de eenden geen brood mogen. 

Ook een Straatbeeld? Mail naar b.vermeer@bd.nl, of mention @BDStadsgezicht op Twitter

  1. Nieuwe zoektocht naar lichamen verzetsstrijders in duinen bij Udenhout is vruchteloos

    Nieuwe zoektocht naar lichamen verzets­strij­ders in duinen bij Udenhout is vruchte­loos

    UDENHOUT - Een nieuwe zoekactie naar de lichamen van 14 verzetsstrijders in de Loonse en Drunense Duinen heeft maandag geen resultaat opgeleverd. De Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht voerde grondonderzoek uit op een plek nabij het herdenkingsmonument voor de mannen, dichtbij restaurant Bosch en Duin. Er werden geen stoffelijke overschotten gevonden. Dat laat de gemeente Heusden weten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg