Volledig scherm
Illustratie. © anp

Hennepkwekerij in Tilburg per toeval ontdekt: negentien planten en 16.000 euro cash in beslag genomen

TILBURG - Op de zolder van een woning aan de Mantingestraat in Tilburg is woensdagavond een hennepkwekerij opgerold. In de 'volledig ingerichte kweektent' stonden 19 planten, meldt de politie. Er waren aanwijzingen van eerdere oogsten. Omdat er in een kast 16.000 euro cash lag, volgt ook een onderzoek naar witwassen.

De bewoner werd aangehouden. De wijkagent ging, samen met twee gemeenteambtenaren, eigenlijk naar het adres toe omdat er vermoedens waren dat er illegaal kamers verhuurd werden. Er stonden namelijk erg veel mensen ingeschreven op het adres.

Toen de drugskwekerij werd ontdekt, veranderde de bestuursrechtelijke controle in een strafrechtelijk onderzoek. De bewoner is aangehouden en wordt officieel verdacht van het kweken van hennep en het witwassen van crimineel geld.

  1. Bewoners Perosiflat staan middernacht opnieuw voor falende elektrische deur: 'WonenBreburg laat ons in de steek'
    Video

    Bewoners Perosiflat staan midder­nacht opnieuw voor falende elektri­sche deur: 'WonenBre­burg laat ons in de steek'

    TILBURG - ,,Dit is schandalig, ik voel me in de steek gelaten door de verhuurder." Dagelijks staan de bewoners van de Perosiflat aan de Perosistraat in Tilburg buiten hun deur, die vaak niet opengaat met hun elektrische sleutel. Saddik Ourahou (30) stond zaterdagnacht om 00.30 uur wéér een half uur voor een dichte deur van de Perosiflat in Tilburg. De elektrische sloten doen het al een half jaar niet goed, maar WonenBreburg lijkt de bewoners niet snel te helpen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg