Volledig scherm
Het stembureau achter het station in Tilburg. © Hein Eikenaar/BD

Het ‘druppelt’ stemmers voor Europa bij Station Tilburg

TILBURG - Is het druk? ,,Het staat niet rijen dik voor de deur", zeggen de medewerkers van het stembureau op het Burgemeester Stekelenburgplein achter het station in Tilburg. Om daar aan toe te voegen dat het ook niet tegen valt. 

Het stroomt donderdagmorgen, zeg maar, rustig door met mensen die op dit stembureau hun stem uitbrengen tijdens de verkiezingen voor het Europees Parlement. Veelal zijn het reizigers onderweg naar werk of studie. 

Zoals Peter Vermeer, die zojuist zijn stembiljet heeft gedeponeerd in de ‘kliko’ in 'keet’ die voor de gelegenheid is neergezet. Zijn stem gaat naar Frans Timmermans van de PvdA, wil hij wel kwijt. ,,Die partij behaalde de hoogste score na het invullen van de stemwijzer. Die heb ik gisteren nog even ingevuld.”

In Tilburg kan donderdag op 72 plekken worden gestemd. Op dinsdag 28 mei om 11.30 uur wordt de uitslag vastgesteld op het hoofdstembureau in de kieskring Tilburg. De openbare zitting is in Stadskantoor 6.

  1. Jaqueline ziet huis uitbranden terwijl zoon boven slaapt: ‘Ik verloor mijn vader bij een brand, dit niet nog eens’

    Jaqueline ziet huis uitbranden terwijl zoon boven slaapt: ‘Ik verloor mijn vader bij een brand, dit niet nog eens’

    Jaqueline van Heugten (42) zag zaterdag haar woning uitbranden aan de Antoon Coolenlaan in Tilburg terwijl haar zoon nog op zolder lag te slapen. De zestienjarige jongen werd uiteindelijk door de brandweer van het dak gered, maar zijn moeder zag bijna gebeuren wat ze zelf ooit meemaakte: ,,Ik verloor mijn vader bij een brand toen ik net zo jong was als mijn zoon. Dat trauma zorgde ervoor dat ik in alle paniek niet stopte met schreeuwen tot hij het zou horen.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg