Volledig scherm
PREMIUM
TILBURG, Foto PixProfs/Jan Stads. Langs het Wilhelminakanaal in Tilburg wordt kunstwerk ‘Zandpoort’geplaatst. Op de foto is het werk nog in aanbouw. © Pix4Profs/Jan Stads

Het duurde even, maar kunstwerk 'Zandpoort’ heeft zijn stek bij het kanaal

TILBURG - Het kostte doorzettingsvermogen, maar na drie jaar praten en voorbereiden is het kunstwerk ‘Zandpoort’ in Reeshof geplaatst. Het werk staat langs het Wilhelminakanaal ter hoogte van de zwaaikom, met de megakranen van Barge Terminal als overburen. De vorm van ‘Zandpoort’ verwijst naar zo'n kraan.  Het werk is gemaakt door Geert van de Camp van kunstenaarscollectief  Observatorium. 

De kunstenaar was donderdagochtend aanwezig bij het plaatsen. Dat ging vrij snel, want het gevaarte is als een bouwpakket aangeleverd en is gemaakt van duurzaam FSE-hout. De kleur van 'Zandpoort’ is rood, net als de twee verrijdbare kranen aan de overkant van het kanaal. Het kunstwerk een stuk kleiner dan de overburen, maar niettemin imposant.

  1. Nieuwe zoektocht naar lichamen verzetsstrijders in duinen bij Udenhout is vruchteloos

    Nieuwe zoektocht naar lichamen verzets­strij­ders in duinen bij Udenhout is vruchte­loos

    UDENHOUT - Een nieuwe zoekactie naar de lichamen van 14 verzetsstrijders in de Loonse en Drunense Duinen heeft maandag geen resultaat opgeleverd. De Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht voerde grondonderzoek uit op een plek nabij het herdenkingsmonument voor de mannen, dichtbij restaurant Bosch en Duin. Er werden geen stoffelijke overschotten gevonden. Dat laat de gemeente Heusden weten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg