Volledig scherm
Foto bij het vistrapje aan de Aa te Veghel. © Van Assendelft Fotografie

Het Veghel van Thijs Swinkels

VEGHEL - Thijs Swinkels (32) heeft liever een wereld waarin Brownies&downieS, zijn restaurants gerund door onder meer mensen met het downsyndroom, helemaal niet hoeft te bestaan. 

Dat die 'afstand tot de arbeidsmarkt' er voor zijn medewerkers ook niet zou zijn. Thijs werd geboren op de Nertseweide, ging naar basisschool 't Heibosch en koos voor de CIOS-sportopleiding. Ergens in zijn loopbaan vermengden sport en speciaal onderwijs zich, het idee voor B&d ontstond. De succesvolle ondernemer en lid van het brandweerkorps verhuist deze week met vrouw en drie kinderen naar Veghels Buiten.

Restaurant


"Bij Pilz & Grillz kies ik vaak voor de sateetjes. Er hangt een leuke sfeer en ik kom er graag. Mooi te zien hoe ondernemer Pim van der Sanden er helemaal zijn eigen draai aan geeft."

Winkel


"Als ik aan een ondernemer met passie denk, kom ik al snel uit bij Dick van Schie. Hij kent zijn klanten en is ook nog een grote steun voor startende winkeliers."

Een compliment aan


"Mijn ouders. Ik heb veel respect voor mijn vader en zijn lange carrière bij Vanderlande. En voor mijn moeder, die er altijd voor ons is. Ze hebben me altijd gesteund. En nog steeds, met alles. Nu ik wat ouder ben, realiseer ik me pas wat dit voor me betekent."

Mooie herinnering


"Vorige week was ik aanwezig op het Dirk Kuyt Foundation-gala in Noordwijk. Zo veel betrokkenheid van de aanwezigen voor onze doelgroep! Het was een fantastische belevenis. Er is ruim 400 duizend euro bijeengebracht om sport en mensen met een beperking nog meer bij elkaar te brengen."

Als ik het mocht zeggen


"Dan ging er meteen meer geld en aandacht naar onze hulpdiensten. De bezuinigingen hebben hier geen goed gedaan. Die schade moet heel snel hersteld worden."

Op de schop


"Dat we niet meteen met onze vinger naar de gemeente moeten wijzen in geval van onvrede. Onderzoek eerst eens of de gemeente wel in de positie verkeert om iets te kunnen doen. En heb je zelf ook al iets geprobeerd?"

Eeuwig zonde


"Dat zou de sloop van de voormalige Don Boscoschool zijn geweest. Gelukkig hebben zich genoeg mensen gemeld die wel in het gebouw willen wonen. Area gaat ermee aan de slag."

Typisch Veghel(s)


"Het gras bij de buurman is altijd groener, zo is vaak het oordeel. We vinden het overal beter dan in ons eigen dorp. Doe dan iets, denk ik dan. Onze centrummanager Jan-Hein Opheij heeft die drive om zich enorm voor ons centrum in te zetten. En niet alles gaat goed, het centrum moet ook compacter, maar het winkelaanbod kun je al echt mooi noemen."

In één zin


"Veghel is altijd in beweging. En is er geen potje geld? Dan doen we het zelf. Niet zeiken. Aanpakken."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg