Volledig scherm
Hetty Boon-Bierhoff © Hennie van Schooten

Hetty Boon-Bierhoff, supervrijwilliger voor de Zonnebloem, is nu ook een Moergestelse Reus

MOERGESTEL - Hetty Boon-Bierhoff heeft dinsdagavond in Moergestel de jaarlijkse vrijwilligersprijs gekregen. Haar verdiensten liggen vooral bij de Zonnebloem

Burgemeester Hans Janssen reikte de gemeentelijke prijs, onder auspiciën van de Stichting WieKentKunst, in Den Boogaard uit. Het was de negentiende keer dat de prijs werd toegekend.  

De Zonnebloem is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor langdurig zieken, lichamelijk gehandicapten en hulpbehoevende ouderen. Hetty Boon-Bierhoff gaat bij hen op bezoek om hun wensen en mogelijkheden te vernemen. Ze koppelt daarna een ‘bezoekvrijwilliger’ van de Zonnebloem aan een gast en onderhoudt ook de contacten.

Daarnaast is Hetty Boon-Bierhoff als verpleegkundige ‘vakantievrijwilliger’ van De Zonnebloem. Deze taak oefent ze ook uit bij een andere Zonnebloem-afdeling. 

Oliebollen en administratie voor Roef!

Ook bij Roef! heeft ze zich onderscheiden door tien jaar lang de ledenadministratie te verzorgen van de afdeling Honkbal, Softbal en Peanuts). Ze stond achter de bar van het clublokaal en bakt nog steeds oliebollen in de kerstvakantie.

Volledig scherm
Hetty Boon-Bierhoff, omringd door haar kleinkinderen, kreeg de Moergestelse vrijwilligersprijs uit handen van burgemeester Hans Janssen © Hennie van Schooten

In 2014 startte ze Buurtgenoten in Moergestel. Die organisatie staat thuiswonende senioren met hulp en informatie bij. De vrijwilligers-contactpersonen staan onder verantwoordelijkheid van Senioren Vereniging Moergestel. 

Elke woensdagavond is Hetty Boon-Bierhoff op Stanislaus te vinden. Daar doet ze spelletjes met ouderen. 

Ze was jarenlang elke dag mantelzorger van Toon Klomp, een bekende Moergestelnaar. Samen met enkele andere verpleegkundigen heeft ze een aantal jaren wekelijks zorg verleend aan twee andere Moergestelnaren (waaronder terminale zorg). Het versieren van de kerk met Kerstmis en Pasen heeft ze ten slotte vijf jaar gedaan. 

Bronzen beeldje van Ermelindis

De jury van de Moergestelse vrijwilligersprijs, onder voorzitterschap van Hennie van Schooten, wordt gevormd door Annie van Roessel, Corrie op ’t Hoog-Basemans, Lian Kocx, Marieke van Kerkoerle-Vughts, Gertruud Terwindt, Niels van de Ven, Jan Vriens en Peter Vrijhoeven (secretaris). De volledige benaming van de vrijwilligersprijs is ‘De Moergestelse Reus’. 

De prijs bestaat uit 250 euro en een door de Moergestelse kunstenaar Kees Ketelaars gemaakt bronzen beeldje dat de reuzin Ermelindis voorstelt.

EERDERE WINNAARS VAN DE MOERGESTELSE REUS

2001 Eddie Hurkmans
2002 Kees van de Loo
2003 Jo Denissen-van de Wouw
2004 Jo Denissen-van Kerkoerle
2005 Kerkhofgroep
2006 Scouting St. Jan
2007 Jacqueline Vis-van de Wouw
2008 Kees Jansen
2009 MTV
2010 Corrie en Rien Ceulemans
2011 EHBO Sint Christoffel
2012 Zonnebloem
2013 Ton van der Dussen
2014 Dorris Rijnen
2015 Martien Oerlemans
2016 Elly van Zon
2017 Jan van Dijk
2018 Jan Janssen

In samenwerking met indebuurt Tilburg