Volledig scherm
Als wethouder voor Gemeenschapslijst mocht Silvia Bloemsma de wijzers op de gerestaureerde toren van Beek terugplaatsen. Inmiddels is Bloemsma fractievoorzitter voor LEV. © Beeld Werkt

Hilvarenbeekse partij Groep Bloemsma verder onder naam LEV

HILVARENBEEK - Lokaal, Echt en Verbindend, kortom LEV. Dat is de nieuwe naam van de Hilvarenbeekse partij Groep Bloemsma. De naam staat volgens de partijleden voor een politieke beweging die niet links of rechts is, maar rechtdoorzee met de plaatselijke belangen voorop.

Volledig scherm
Het logo van LEV, voorheen Groep Bloemsma. © LEV

Groep Bloemsma ontstond begin 2018, toen raadslid Silvia Bloemsma zich wegens een verschil van inzicht afscheidde van haar toenmalige partij Gemeenschapslijst. De (oud-)raadsleden Margret Hesselmans en Marcel Zoontjens volgden haar en met steun van voormalig Gemeenschapslijst-erelid Piet Versteijnen werd een nieuwe partij opgericht. Die droeg tot nu toe de tijdelijke naam Groep Bloemsma.

‘Bij een politieke beweging hoort natuurlijk een passende naam die aangeeft waar we voor staan’, zo laat de partij weten. ‘LEV, bewust een Lokale beweging, met mensen die Echt en authentiek zijn en de Verbinding zoekt met de inwoners.’ Tegelijk met de naam heeft LEV ook een nieuw logo bekendgemaakt. Binnenkort komt ook een nieuwe website online.

Volledig scherm
LEV staat voor Lokaal, Echt en Verbinding. © LEV
  1. Vrouw schopt jongetje (10) gekneusde ribben in Tilburgs speelparadijs: ‘We hopen dat ze opgespoord wordt’

    Vrouw schopt jongetje (10) gekneusde ribben in Tilburgs speelpara­dijs: ‘We hopen dat ze opgespoord wordt’

    TILBURG - Het liep vorige week woensdag compleet uit de hand in Speelparadijs Circus City in Tilburg. Een 10-jarige jongen werd door een onbekende vrouw meerdere keren op zijn borst getrapt, waardoor hij gekneusde ribben opliep en twee dagen van overgeven en slapeloze nachten had. Familie Gökkaya uit Tilburg doet een oproep op Facebook in de hoop getuigen van de mishandeling te vinden.

In samenwerking met indebuurt Tilburg