Volledig scherm
PREMIUM
Gerrit de Laat woonde jarenlang in een voormalig clubhuis van een hondenvereniging, totdat hij daar moest vertrekken van de gemeente Hilvarenbeek. © Pix4Profs/Jan Stads

Hilvarenbekenaar mag niet wonen in voormalig clubhuis, 'Varkens zijn hier blijkbaar meer waard dan mensen’

HILVARENBEEK - Het is wennen voor Gerrit de Laat en Conny van den Boomen. Zo’n acht jaar lang woonden ze in hun eigen paradijsje op een afgelegen bosperceel. Ver van de bewoonde wereld, tussen het groen, op een steenworp afstand van de Goirlesedijk. Maar nu zijn ze terug in een Hilvarenbeekse woonwijk.

Het was een verhuizing tegen wil en dank. De gemeente had gedreigd met een dwangsom van 100.000 euro als ze hun verblijf aan de Goirlesedijk niet zouden verlaten. De bewoning van het perceel was namelijk illegaal. ,,Puur volgens de letter van de wet was dat zo, maar wie had daar nu last van ons?”

  1. Happy times en drugs, het valt niet altijd samen
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Happy times en drugs, het valt niet altijd samen

    Het Trimbos-Instituut publiceerde maandag een onderzoek dat buitengewoon slecht nieuws bevatte voor iedereen die pleit voor het legaliseren van xtc en andere partydrugs. Steeds meer Nederlanders belanden na drugsgebruik in het ziekenhuis, zo luidde de belangrijkste conclusie van de Monitor Drugsincidenten. In het rapport is exact te lezen hoe het komt dat een groeiend aantal drugsgebruikers op de afdeling Spoedeisende Hulp terecht komt. De xtc-pillen worden sterker, het tripmiddel ketamine (dat ook gebruikt wordt voor het verdoven van paarden) is bezig aan een opmars en het gebruik van ghb is niet te stuiten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg