Volledig scherm
PREMIUM
Wielerclub Peerke Pollentier uit Tilburg. Vlnr: Toon Verschuren, Wil van der Zande, Chris van Wesel, Mark Bramer, Etienne Kooij en Theon Scholten © Maarten Gruijters

Hoe zes Tilburgers met een pintje bij hun wielerheld Michel Pollentier aan de keukentafel belandden

TILBURG - Ze zijn vrienden die 's zondags op de racefiets klimmen. Hun verhaal doet denken aan 'Ventoux', de wielerroman en hun held is oud-wielrenner Michel Pollentier.

Pollentier, de Vlaamse oud-wielrenner, heeft er ook een: een shirt van wielerclub Peerke Pollentier. De Tilburgse coureurs fietsten naar Nieuwpoort, de woonplaats van Michel Pollentier, schonken hun held een wielershirt en dronken pinten aan zijn keukentafel. Wil van der Zande (48) en Theon Scholten (51) vertellen het met plezier. ,,Op de terugweg fietsten we 38 kilometer per uur. We waren euforisch."

  1. De koning van Sint Joep komt uit Tilburg, heet Jan de Rooij en verkoopt sponsjes

    De koning van Sint Joep komt uit Tilburg, heet Jan de Rooij en verkoopt sponsjes

    TILBURG - Hij versloeg ze allemaal, zijn 85 collega standwerkers onder wie een aantal kampioenen waar hij tegenop keek. Maar dinsdag op de markt van Sint Joep in Sittard was Jan de Rooij uit Tilburg toch echt de beste. De pas 26-jarige standwerker werd uitgeroepen tot ‘Koning van Sint Joep’. Een titel met status. Hij verkocht dit keer siliconensponsjes, maar de volgende keer kunnen dat best weer motorpoets of magnetronchips zijn.

In samenwerking met indebuurt Tilburg