Sportcomplex Drieburcht doet vanaf maandag dienst als tijdelijke huisartsenpost voor de beoordeling van patiënten met coronaklachten.
Volledig scherm
Sportcomplex Drieburcht doet vanaf maandag dienst als tijdelijke huisartsenpost voor de beoordeling van patiënten met coronaklachten. © Hein Eikenaar/BD

Huisartsen gebruiken ook sportcomplex Drieburcht voor patiënten met coronaklachten

TILBURG - Huisartsen in Tilburg-Noord gaan vanaf maandag een deel van sportcomplex Drieburcht gebruiken om patiënten met coronaklachten te beoordelen. In Tilburg-Zuid is daarvoor sportcomplex T-Kwadraat aangewezen.

Dat maakt de gemeente Tilburg donderdag bekend. Komende dagen worden gebruikt om de sporthal aan het Wagnerplein gereed te maken. Evenals bij T-Kwadraat op Stappegoor wordt een deel van de parkeerplaats voor het complex afgezet voor patiënten en is er een met hekken gemarkeerde looproute naar de ingang

Alleen patiënten die door hun eigen huisarts in Noord worden doorverwezen, kunnen er terecht. De post houdt vanaf maandag spreekuren van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur,  alleen op werkdagen.

T-Kwadraat spreekuur

In T-Kwadraat is het spreekuur op werkdagen van 14.00 uur tot 16.00 uur. Daar is inmiddels begonnen met de inrichting. Borden op de Ringbaan-Zuid verwijzen naar de tijdelijke post. 

Het in T-Kwadraat gevestigde Sport Medisch Centrum Tilburg blijft voor de noodzakelijke hulp open en is nu tijdelijk via een zij-ingang aan de Marathonpromenade bereikbaar.

In Tilburg-West hebben de huisartsen tijdelijk een kerkgebouw in gebruik om patiënten met koorts of luchtwegklachten te beoordelen. In de Reeshof werken de artsen met aparte corona-spreekuren.

Door zo te werken, scheiden de Tilburgse huisartsen hun patiëntenstromen en kunnen ze efficiënter omgaan met de schaarse beschermingsmiddelen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg