De dood kwam niet op poezelige voetjes aangeslopen, Willem werd even voor zijn zevende verjaardag aangereden op de Heuvel. Gestorven zoals bij leven: op weg naar de stad. ‘Veel te snel, maar wel des Willems’.
Volledig scherm
PREMIUM
De dood kwam niet op poezelige voetjes aangeslopen, Willem werd even voor zijn zevende verjaardag aangereden op de Heuvel. Gestorven zoals bij leven: op weg naar de stad. ‘Veel te snel, maar wel des Willems’. © Privécollectie Puck van Iersel

In Memoriam: Willem, de Stadskat van Tilburg

Woe 15 jul: ‘Dag onderdanen. Voed mij, knuffel mij, geef me aandacht.’ De innerlijke monoloog van Willem de Stadskat van Tilburg - alleenheerser van de binnenstad - is verstomd. Op 6-jarige leeftijd is de avonturier op pootjes gestorven.

  1. Wonen in een voormalige Tilburgse kerk? Het kan nog, maar: ‘Zo'n appartement is geen allemansvriend’

    Wonen in een voormalige Tilburgse kerk? Het kan nog, maar: ‘Zo'n apparte­ment is geen allemans­vriend’

    TILBURG - De huizenmarkt zit in een ongekende lift. Kopers vallen over elkaar heen om een mooi huis te pakken te krijgen. Toch zijn er op de woningmarkt altijd huizen of appartementen die wat langer te koop staan, ondanks dat ze uniek zijn. Denk bijvoorbeeld aan het appartement in de voormalige Theresiakerk in Tilburg. ,,De woning moet echt bij je passen", legt makelaar Floor Appels uit. ,,Het moet je zitten als een jas.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg