Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van de nieuwe Roomley. © Spacetranslators

Ingeblazen stro maakt vernieuwde Udenhoutse sporthal De Roomley uniek

UDENHOUT - Zou de bevolking van Udenhout zich ervan bewust zijn? Volgend jaar april beschikt het dorp over een sporthal die in Nederland zijn gelijke niet kent. ‘All electric’ en zelfvoorzienend. En uitstekend geïsoleerd, want anders werkt dat niet. Het materiaal: stro. En dat is op deze schaal uniek.

Zeer fijn gehakseld tarwestro voorziet De Roomley na een complete renovatie van een constant klimaat. Zo is toch de verwachting. De hele sporthal wordt in een dertig centimeter dikke schil van dit landbouwrestproduct verpakt. Twaalfhonderd vierkante meter in oppervlak.

 1. Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

  Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

  TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld El Prat in Barcelona platgelegd en inmiddels zijn duizenden betogers onderweg naar het het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez om hetzelfde te doen. Boy Hulsteijn wilde na een reünie met zijn Brabantse familie aan de Costa Brava maandagavond terug naar Amsterdam, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt. ,,We dachten dat het wel mee zou vallen, maar de hele pleuris is ontketend.”
 2. Financieel herstel gloort voor gemeente Alphen-Chaam. ‘We hebben mooie stappen kunnen maken’
  PREMIUM

  Financieel herstel gloort voor gemeente Alp­hen-Chaam. ‘We hebben mooie stappen kunnen maken’

  ALPHEN-CHAAM - Waar andere gemeenten in de regio flink moeten bezuinigen vertoont de gemeentebegroting van Alphen-Chaam relatief goed nieuws. De laatste jaren leek ook Alphen-Chaam in zwaar financieel weer te komen. Tegenvallers in de jeugdzorg zorgden onder andere voor rode cijfers. Maar nu lijkt herstel zich aan te kondigen. Daarmee is Alphen-Chaam een uitzondering in de regio.

In samenwerking met indebuurt Tilburg