Drie medewerkers van het autoverhuurbedrijf gaan de auto's in goede banen loodsen, twee personeelsleden van Intermezzo bemannen de salon.
Volledig scherm
Drie medewerkers van het autoverhuurbedrijf gaan de auto's in goede banen loodsen, twee personeelsleden van Intermezzo bemannen de salon. © Beeld Werkt

Intermezzo krijgt drive-through-ijssalon aan de ringbaan: ‘Met het warme weer toch een ijsje halen’

TILBURG -  In de categorie ‘creatief in corona-tijden’: de bekende Tilburgse ijssalon Intermezzo en Hertz autoverhuur aan de Ringbaan-Noord 183 slaan de handen ineen voor een drive-through-ijssalon. ,,Met de warme dagen op komst kunnen mensen een ijsje halen zonder uit de de auto te stappen”, zegt bedenker Wilfred van Empel.  

Op het terrein van het autoverhuurbedrijf is de aanleg van de eerste Tilburgse ijs-drive-through in volle gang. Er wordt een complete ijssalon geïnstalleerd, borden aangebracht hoe mensen moeten rijden en het loket opgeknapt. 

De drive-through - waar mensen even met de auto langs kunnen karren - gaat morgen om 14 uur open. ,,Dat loket zat al in het pand, maar werd nooit gebruikt”, zegt Wilfred van Empel, directeur van Hertz. ,,En we hebben hier een rotonde en een groot terrein, dat blijft anders toch leeg.” 

Niks doen is geen optie

Net als heel veel andere ondernemers zit Van Empel in een branche waar het op dit moment wemelt van de slechte cijfers. Om precies te zijn: een omzetverlies van 65 procent. Er zijn nog een paar zakelijke klanten, maar welke particulier huurt nog een busje? Om bijvoorbeeld te verhuizen. Bijna niemand.

Quote

Door deze crisis word je ook weer eens gedwongen om te doen waarvoor je ooit ondernemer bent geworden

Wilfred van Empel, Hertz

,,Nu kan ik gaan klagen”, zegt hij. ,,Maar door deze crisis wordt je ook weer eens gedwongen om te doen waarvoor je ooit ondernemer bent geworden; creatief en inventief zijn. Zoiets als opnieuw starter worden, zeg maar.” Niks doen is in ieder geval geen optie, vindt de ondernemer. 

Twee weken geleden was hij met de kinderen bij ijssalon Intermezzo, waar mensen deze dagen mondjesmaat naar binnen mogen. ,,Toen bedacht ik dat het leuk zou zijn om als twee Tilburgse bedrijven samen te werken.” Hij nodigde Intermezzo-eigenaar Raymond Heijnekamp uit voor een brainstorm. 

Warm weer

Quote

En zo'n dri­ve-through is helemaal een goede oplossing, dan is de afstand er zeker.

Raymond van Heijnekamp, Intermezzo

Heijnekamp was gecharmeerd van het idee. Ook om zo mensen te verspreiden over meerdere plekken. ,,Met het warme weer (zondag is 18 graden in het vooruitzicht gesteld) gaan ze toch een blokje om of komen ze een ijsje halen. Er mogen maar een paar mensen in de zaak en buiten mag het ook niet te druk worden. Daarom openen we ook de zaak aan het Piusplein. En zo'n drive-through is helemaal een goede oplossing, dan is de afstand er zeker.”

Drie medewerkers van het autoverhuurbedrijf gaan de auto's in goede banen loodsen, twee personeelsleden van Intermezzo bemannen de salon. De drive-through gaat vrijdagmiddag om twee uur open en is zeven dagen per week tot 22.00 uur te bezoeken. ,,Dat is vooralsnog de planning, maar we kijken hoe het loopt.” 

In samenwerking met indebuurt Tilburg