Volledig scherm
PREMIUM
Vrijwel dagelijks is Jan van Gool in de weer met zijn grijper. Afval gooit hij de gemeentelijke afvalbak. © Rudolf Robben

Jan ruimt vrijwillig de troep van een ander op

BERKEL-ENSCHOT - Al zestien jaar raapt hij zwerfafval. Maar hoeveel kilometers hij daarbij heeft gelopen of hoeveel kilo’s rotzooi hij in al die jaren heeft verzameld? Dat heeft Jan van Gool uit Berkel-Enschot niet bijgehouden.

Gewapend met een grote plastic tas en een grijper loopt Jan van Gool (76) bijna wekelijks vijf rondes door zijn woonplaats Berkel-Enschot. ,,Ik wandel op mijn gemak en raap onderweg zwerfafval op. Ik heb beweging en het dorp wordt er schoner van.”

  1. Eerste namen voor festival Roadburn: twee curatoren, drie compositie-opdrachten

    Eerste namen voor festival Roadburn: twee curatoren, drie compositie-opdrachten

    TILBURG - De eerste namen voor Roadburn 2020 zijn bekend. Het internationale muziekfestival bij 013 en de Spoorzone is van 16 tot en met 19 april. Deze keer gaan niet één, maar twee curatoren aan het werk: singer-songwriter Emma Ruth Rundle en producer James Kent, beter bekend onder zijn artiestennaam Perturbator. De laatste maakt ook een speciaal gecomponeerd muziekstuk voor Roadburn, samen met Johannes Persson (Cult of Luna).

In samenwerking met indebuurt Tilburg