De portiekflats aan de Edisonlaan werden gebouwd in 1952 en 1953. De U-vormige flats verderop in de Generaal Smutslaan waren rond 1958 aan de beurt.
Volledig scherm
PREMIUM
De portiekflats aan de Edisonlaan werden gebouwd in 1952 en 1953. De U-vormige flats verderop in de Generaal Smutslaan waren rond 1958 aan de beurt. © Jan van Eijndhoven

Jaren ‘50-flats langs Ringbaan-Zuid onder de loep, ‘Leefbaarheid onder druk’

TILBURG  - Als er de komende jaren niet wordt geïnvesteerd in de verouderde portiekflats langs de Ringbaan-Zuid, zullen er problemen ontstaan met de leefbaarheid en verhuurbaarheid van de flats. Dat vreest woningcorporatie TBV Wonen. De gemeente Tilburg trekt daarom 120.000 euro uit om tot een plan van aanpak te komen.

  1. Oud-burgemeester Ryan Palmen eert zijn ‘loco’ Rinus Ligtvoet: ‘enne goije mins blieft altied leave’

    Oud-burgemees­ter Ryan Palmen eert zijn ‘loco’ Rinus Ligtvoet: ‘enne goije mins blieft altied leave’

    HILVARENBEEK - In Hilvarenbeek kon je niet om Rinus Ligtvoet heen. Zeker niet als je burgemeester bent van het dorp. Ryan Palmen haalt graag zijn herinneringen op aan de overleden Bekenaar, hoewel hijzelf zei dat hij dat nooit zou worden. Hij kwam uit Raamsdonk-dorp, vertelde Rinus daarbij. Palmen ziet het anders: ,,Voor mij was hij er een. Misschien niet van geboorte, maar toch zeker van begeerte.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg