Thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Jarenlang misbruik leidde tot doodswens bij Tilburgs tienermeisje

BREDA - ,,Elke keer als ik weer ging logeren, wist ik al hoe laat het was. Wat me te wachten stond.’’ Een Tilburgse van 18 ging mogelijk zes jaar lang door een hel, omdat ze al die jaren veelvuldig seksueel werd misbruikt door haar oom. Die heeft huilend bekend dat hij zeker vijf jaar ontucht pleegde. Hij hoorde bij de rechtbank in Breda drieënhalf jaar cel eisen, waarvan een halfjaar voorwaardelijk.

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  18

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Tilburger liegt over verkrachte vrouw die hij ‘nooit gezien zou hebben’
  PREMIUM

  Tilburger liegt over verkrachte vrouw die hij ‘nooit gezien zou hebben’

  BREDA\TILBURG – Het werd even stil in de rechtszaal. De woorden hakten er dan ook in. ,,Ik moest naar buiten komen van je en we gingen naar een parkje. We zaten op een bankje te praten en ik moest drinken van je. Ik wilde dat niet niet. Je trok me mee naar de bosjes en sloeg en bedreigde me. Je zei dat ik als hoer geld voor je moest verdienen. Ik kon niet winnen van jouw kracht.” Daarna zou de 26-jarige Tilburger Ylsony van A. haar hebben verkracht.

In samenwerking met indebuurt Tilburg