Volledig scherm
PREMIUM
Amy Broft danst op het strakke koord bij Pinilotta. In 2015 is ze overleden © Collectie Kim Broft

Jeugdcircus Pinilotta laat droom van Amy voortleven

TILBURG - Jeugdcircus Pinilotta speelt op Festival Circolo 'Amy's Greatest Dream'. Amy uit Goirle droomde ervan om circusartiest te worden, ze liep al op het strakke koord. Op haar achtste overleed ze onverwacht in haar slaap. De voorstelling is eerbetoon van haar circusmaatjes.

Bij het Tilburgse jeugdcircus Pinilotta stond Amy bekend al een prinsesje. Ze hield van prinsessenjurken, 'Frozen' van Disney, van vlindertjes. Het meisje kreeg circusles in Goirle. ,,Bij het jubileum van ons circus liep Amy over het strakke koord", kijkt iola Töning van Pinilotta terug. Het meisje genoot ervan, had het mooiste circuspakje aan.

  1. Tilburgs rijksmonument Vredelust wordt eindelijk opgeknapt. ‘Voor de feestdagen alles waterdicht’
    PREMIUM

    Tilburgs rijksmonu­ment Vredelust wordt eindelijk opgeknapt. ‘Voor de feestdagen alles waterdicht’

    TILBURG - Met restauratie van verwaarloosde monumenten hebben de bouwers van Roozen van Hoppe de nodige ervaring. Zo werden voormalige kloosters in Sluis (de Dikke van Dale) en Berkel-Enschot (Koningsoord) in hun handen weer fraai bij de tijd gebracht. Maar zo bar als Villa Vredelust aan de Bredaseweg in Tilburg troffen ze het nog niet. ,,Het is echt heel slecht, het heeft enorm geleden”, zegt Hans Kuys, uitvoerder bij het bedrijf uit Haghorst.

In samenwerking met indebuurt Tilburg