Volledig scherm
PREMIUM
Pieter de Beer heeft een aandachtig gehoor. © Ben Ackermans/BD

Jong gidst jong in Berkel-Enschot op expositie over Anne Frank

BERKEL-ENSCHOT - ,,Is mijn gezicht rood?”, vraagt Pieter de Beer (12) de bezoeker met het opschrijfboekje. Dat is namelijk wat hem altijd overkomt als hij iets moet presenteren. ,,Ik vergeet dan ook alles.”

Maar nee hoor. Alsof het hem geen moeite kost houdt hij vrijdagochtend de aandacht vast van een vijftiental kinderen uit groep 8 van de Moergestelse basisschool De Vonder. Hij en achttien mede-leerlingen van de 2College Ruiven-mavo in Berkel-Enschot hebben een bijzondere klus te klaren: ze zijn rondleider op een expositie over Anne Frank, het meisje van Het Achterhuis. Op de gang van de eerste verdieping van de school staan de panelen die over haar leven en de Jodenvervolging vertellen. En zij voegen daar hun eigen woorden aan toe.

  1. Jong gezin raakt rijtjeshuis kwijt na verwoestende brand in Tilburg, kind in paniek door brandende laptop
    video

    Jong gezin raakt rijtjes­huis kwijt na verwoesten­de brand in Tilburg, kind in paniek door brandende laptop

    TILBURG - Een grote, uitslaande brand heeft donderdagavond een rijtjeswoning aan de Sibeliusstraat in Tilburg voor een groot deel verwoest. De bewoonster kon zich met haar kinderen (16 en 9) op tijd in veiligheid brengen en stond op straat toe te kijken hoe de vlammen uit het dak van haar woning sloegen. Haar buren moesten eveneens hun woning verlaten vanwege hevige rookschade.

In samenwerking met indebuurt Tilburg