Volledig scherm
Abdellah Aknin is genomineerd voor de Passieprijs. © Meer dan handen

Jonge Tilburger Abdellah Aknin maakt kans op de Passieprijs

VIDEOTILBURG - Abdellah Aknin  is genomineerd voor de Vriendenloterij Passieprijs. Na zelf drie jaar weekendschoolonderwijs te hebben gevolgd, geeft hij nu bijlessen en is hij coach van de  jongerenadviesraad. In november won de 20-jarige Tilburger al de Jonge Vrijwilligersprijs van de gemeente Tilburg.

In totaal dingen 18 organisaties, projecten en personen naar prijzen in drie categorieën: landelijk, lokaal en de Passieprijs. De wedstrijd is een initiatief van het ministerie van VWS.  Staatssecretaris Blokhuis van VWS reikt 2 februari de prijzen uit. 

In elke categorie wordt een winnaar gekozen door een vakjury en een door het publiek. Gemeenten speelden dit jaar een grote rol bij de categorie lokaal. Zij konden drie projecten en een vrijwilliger uit hun gemeente voordragen. 66 gemeenten hebben projecten aangemeld.

De 91-jarige mevrouw Weerdenburg uit Oisterwijk is niet doorgedrongen tot de laatste ronde van de Passieprijs.

  1. Straf na opkomen voor invalide neef bij ijshockeywedstrijd:'Dit krijg je dus als je iemand in een rolstoel verdedigt'

    Straf na opkomen voor invalide neef bij ijshockeywedstrijd:'Dit krijg je dus als je iemand in een rolstoel verdedigt'

    TILBURG - Een Tilburger is door de politierechter in Breda veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur en een schadevergoeding van ruim 13.000 euro wegens de mishandeling van een 70-jarige man tijdens een wedstrijd van de Tilburg Trappers op 13 oktober vorig jaar. De verdachte zegt echter dat hij alleen maar opkwam voor zijn invalide neef, die door het slachtoffer werd geslagen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg