Volledig scherm
© ANP

Jongeman heeft alleen oog voor joint en slingert 'van stoeprand naar stoeprand' in Tilburg

TILBURG - Een automobilist is woensdagmiddag in Tilburg aangehouden omdat hij al rijdend een joint aan het roken was. De bestuurder slingerde op de Middeldijkdreef ‘van stoeprand naar stoeprand’ en zorgde daarmee voor een gevaarlijke verkeerssituatie.

Een motoragent zag de bestuurder onderweg naar een afspraak voorbijrijden. Volgens de agent had hij vooral oog voor zijn joint en niet voor de weg, zijn snelheidsmeter of zijn binnenspiegel. ,,Tijdens het motorrijden bleef ik maar de geur van een joint ruiken”, zo schrijft hij op Instagram. 

,,Toen ik een paar auto’s voor me keek zag ik daar een jongeman in zijn auto roken. Telkens als er rook uit de auto kwam rook ik de geur van de joint beter.”

Rook onder stoel

Op het moment dat de agent de jongeman aanhield, was de joint ineens verdwenen. Maar toen er rook onder de bestuurdersstoel kwam, werd het voor de agent duidelijk.

De bestuurder is aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Er is bloed bij hem afgenomen voor het rijden onder invloed. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

In samenwerking met indebuurt Tilburg