Jongen overleden bij woningbrand in Tilburg, moeder naar ziekenhuis

updateBij een brand in een woning aan de Bieslookweg in Tilburg is maandagavond een 8-jarige jongen overleden. Dat bevestigen hulpverleners die ter plaatse waren. Een tweede slachtoffer, zijn moeder, is naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. 

In de woning woedde rond 20:50 uur een ‘korte, maar felle brand’, meldt een woordvoerder van de politie. Twee personen konden door de brandweer vanaf de zolder van het huis worden gehaald. De jongen is later op de avond overleden.

Opvang voor kinderen

De moeder werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Haar toestand was dinsdagochtend stabiel. Het gaat om een Eritrees gezin: een alleenstaande moeder met vier kinderen. Een van hen, een meerderjarige dochter, heeft een kind van 2. De andere kinderen zijn minderjarig. Voor de kinderen wordt opvang geregeld.

Er kwamen twee traumahelikopters naar de Bieslookweg. 

Buren zagen rook

Enkele buren vertellen dat zij rook uit de woning zagen komen. Zij belden aan. Enkele mensen waren op de benedenverdieping. Een van de buurtbewoners vernam dat er nog personen boven in de woning waren. Vanwege de hevige rookontwikkeling kon de buurtbewoner niet verder naar boven.

Het gezin woonde sinds ongeveer een half jaar in de woning.

Onderzocht wordt wat er precies is gebeurd.

De brand brak maandagavond uit.
Volledig scherm
De brand brak maandagavond uit. © Persburo BMS/Jack Brekelmans
In de woning woedde een ‘korte, maar felle brand’.
Volledig scherm
In de woning woedde een ‘korte, maar felle brand’. © Persburo BMS/Jack Brekelmans

In samenwerking met indebuurt Tilburg