Volledig scherm
Hoefstraat Tilburg © Persburo BMS/Jack Brekelmans

Jongens die verdacht worden van gewapende overval op snackbar De Smullerij zijn 15 en 17 jaar oud

TILBURG - De twee verdachten die dinsdagavond cafetaria De Smullerij aan de Hoefstraat overvielen zijn 15 en 17 jaar oud. Ze komen beiden uit Tilburg, meldt de politie. 

Twee overvallers dreigden met een mes, maar zijn daarna snel gevlucht zonder buit. 

Na een korte achtervolging zijn ze op de Willem Knuttelstraat aangehouden. Het duo werd vanaf de snackbar gevolgd in een auto door een familielid van de eigenaar van de snackbar en nog twee andere getuigen. Ze gaven steeds hun positie door aan de politie zodat de jongens tien minuten na de overval werden gearresteerd. 

De 17-jarige werd meteen aangehouden. De 15-jarige klom over een schutting een tuin in. Het perceel werd afgezet zodat hij alsnog snel werd aangehouden. 

Rechercheurs van Forensisch Onderzoek hebben een sporenonderzoek  ingesteld. 

  1. Lotte en Niels uit Udenhout zijn ambassadeurs van Redhead Days

    Lotte en Niels uit Udenhout zijn ambassa­deurs van Redhead Days

    TILBURG/UDENHOUT - Redhead Days heeft zo’n honderd roodharige ambassadeurs in de stad. Lotte (5) en Niels (4) Smits uit Udenhout horen tot dat selecte gezelschap. Lotte heeft licht rood haar, met soms een blonde lok, haar broertje Niels heeft feller rood haar. ,,Nee, ik word nooit gepest”, zegt Lotte. ,,Kinderen op school vinden mijn haren mooi, dat zeggen ze vaak.” Lotte heeft posters van Redhead Days op school op het prikbord gehangen en dat trok bekijks.

In samenwerking met indebuurt Tilburg