Volledig scherm
V.l.n.r. onderduikers Harrie Winkelmolen, Leo Winkelmolen, Jac Theelen en Jos Theelen. Voor: de Tilburgse Coba Pulskens die hen onderdak bood. © Collectie Regionaal Archief Tilburg

Journalistiek experiment vertelt de geschiedenis van het verzet in Tilburg

TILBURG - Op vier locaties in de stad zijn op 29 juni toneelstukken te vinden die gaan over het verzet in Tilburg tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het gaat om een experiment van Vera Boonman, die journalistiek met theater combineert.

De route door de stad begint bij de Vrijheidstuin in de Bisschop Zwijssenstraat. De volgende locatie is de vijfsprong bij café Langenboom. Vanaf daar loopt de bezoeker door naar de Willem II-straat en het einde van de route is op het Stadhuisplein.

Tussen 13.00 uur en 16.30 uur en tussen 19.00 uur en 21.30 worden er doorlopende voorstellingen gegeven. De toneelstukken zijn geregisseerd door Sjef Smid en worden uitgevoerd door Alieske Kleeven, Benedicte Enneking, Dominika Visser, Evine Cuijpers, Ireen Leijten, Jim van Bergen, Manon Boonman, Nina Lammerts en Robert Boonman.

Informatie en foto's voor dit project zijn afkomstig uit het Regionaal Archief Tilburg. Subsidie voor de performance is afkomstig van het Erfgoed Stadsmuseum Tilburg. De productie is in samenwerking met het Brabants Dagblad tot stand gekomen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 'Geen afwijkende metingen’, onderzoek naar prikkelende ogen bij Kruidvat in Tilburg afgerond

    'Geen afwijkende metingen’, onderzoek naar prikkelen­de ogen bij Kruidvat in Tilburg afgerond

    TILBURG - Twee dagen op rijd kwam de brandweer metingen uitvoeren bij het Kruidvat aan het Pieter Vreedeplein in Tilburg. Zowel op donderdag als op vrijdag hadden klanten last van prikkelende ogen. Zaterdag is de brandweer terug geweest om nog een meting uit te voeren. Daarbij is niks ontdekt. Ook geven klanten aan dat zij geen klachten meer hebben. ,,Het onderzoek is hiermee afgerond", laat Veiligheidsregio Midden-West-Brabant weten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg