Volledig scherm
2College Jozefmavo verhuisde afgelopen jaar naar de Sportweg. © Hein Eikenaar/BD

Jozefmavo Tilburg voert loting in voor aanmeldingen: 'We hadden niet gedacht zo snel te groeien'

TILBURG - 2College Jozefmavo voert een lotingsprocedure in. Dit betekent dat, als zich meer dan 156 nieuwe leerlingen aanmelden bij de Jozefmavo, er geloot moet worden.

,,Het laatste wat je wilt is mensen teleurstellen, maar we hadden niet gedacht dat we zo snel zouden groeien. Ons gebouw is nieuw en mooi, maar er is geen plek voor extra (nood)lokalen", zegt vestigingsdirecteur Frank Kraus van 2College Jozefmavo.

De school gaat uit van 26 leerlingen per klas en heeft ruimte voor zes klassen met eerstejaars. Dit betekent dat er maximaal 156 leerlingen worden aangenomen. Komen er meer, dan wordt er door een notaris geloot. Nieuwe leerlingen die al een broer of zus op de school hebben, worden direct toegelaten. Dat geldt ook voor 2College-personeel dat zijn kind aanmeldt.

Nieuwbouw

De school verhuisde afgelopen jaar van de Oude Dijk naar de nieuwbouw aan de Sportweg en telt 560 leerlingen. Er meldden zich vorig schooljaar 151 kinderen aan.

De Jozefmavo is de vierde middelbare school in de stad die een lotingsprocedure kent. De Nieuwste School, het Odulphuslyceum en Reeshof College hebben al langer een loting. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg