Volledig scherm
2College Jozefmavo verhuisde afgelopen jaar naar de Sportweg. © Hein Eikenaar/BD

Jozefmavo Tilburg voert loting in voor aanmeldingen: 'We hadden niet gedacht zo snel te groeien'

TILBURG - 2College Jozefmavo voert een lotingsprocedure in. Dit betekent dat, als zich meer dan 156 nieuwe leerlingen aanmelden bij de Jozefmavo, er geloot moet worden.

,,Het laatste wat je wilt is mensen teleurstellen, maar we hadden niet gedacht dat we zo snel zouden groeien. Ons gebouw is nieuw en mooi, maar er is geen plek voor extra (nood)lokalen", zegt vestigingsdirecteur Frank Kraus van 2College Jozefmavo.

De school gaat uit van 26 leerlingen per klas en heeft ruimte voor zes klassen met eerstejaars. Dit betekent dat er maximaal 156 leerlingen worden aangenomen. Komen er meer, dan wordt er door een notaris geloot. Nieuwe leerlingen die al een broer of zus op de school hebben, worden direct toegelaten. Dat geldt ook voor 2College-personeel dat zijn kind aanmeldt.

Nieuwbouw

De school verhuisde afgelopen jaar van de Oude Dijk naar de nieuwbouw aan de Sportweg en telt 560 leerlingen. Er meldden zich vorig schooljaar 151 kinderen aan.

De Jozefmavo is de vierde middelbare school in de stad die een lotingsprocedure kent. De Nieuwste School, het Odulphuslyceum en Reeshof College hebben al langer een loting. 

  1. Straf na opkomen voor invalide neef bij ijshockeywedstrijd:'Dit krijg je dus als je iemand in een rolstoel verdedigt'

    Straf na opkomen voor invalide neef bij ijshockeywedstrijd:'Dit krijg je dus als je iemand in een rolstoel verdedigt'

    TILBURG - Een Tilburger is door de politierechter in Breda veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur en een schadevergoeding van ruim 13.000 euro wegens de mishandeling van een 70-jarige man tijdens een wedstrijd van de Tilburg Trappers op 13 oktober vorig jaar. De verdachte zegt echter dat hij alleen maar opkwam voor zijn invalide neef, die door het slachtoffer werd geslagen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg