Volledig scherm
PREMIUM
Chris Driessen en Heidi van Mierlo in De Oude Warande © Beeld Werkt

Jubilerend Lustwarande kijkt weer vooruit

TILBURG - Het was soms kantje boord. Maar de stichting Fundament overleefde een bijna-faillissement en een ernstige ziekte van artistiek leider Chris Driessen. Fundament veranderde zijn naam in Lustwarande en is toe aan een jubileumexpositie. De tiende in de Oude Warande in Tilburg. 

Het is een verhaal over stug doorzetten. Een schuld van ruim een ton die moest worden weggewerkt. Een ernstige ziekte van artistiek directeur Chris Driessen die de stichting bijna anderhalf jaar vleugellam maakte. Minder budget door bezuinigingen. Maar van opgeven wilden Driessen en zakelijk directeur Heidi van Mierlo nooit weten. Ze overwonnen de crises en zijn met Delirious, de tiende aflevering van hun succesvolle Lustwarande groter en sterker dan ooit. Maar eerst is op 26 mei een voorproefje, een brief encounter met drie performances in het 18e eeuwse Sterrenbos.

  1. Hilvarenbeek haakt niet aan bij samenwerking Van Gogh Nationaal Park, ‘Geen raakvlakken met schilder’
    PREMIUM

    Hilvaren­beek haakt niet aan bij samenwer­king Van Gogh Nationaal Park, ‘Geen raakvlak­ken met schilder’

    HILVARENBEEK - Hilvarenbeek heeft bedankt voor het aanbod om deel te nemen aan een samenwerking met Van Gogh Nationaal Park. Een stuurgroep waarin de provincie, gemeenten en waterschappen zijn vertegenwoordigd, wil een nieuwe status voor het Nationaal Park verwerven, maar Hilvarenbeek heeft laten weten dat de gemeente te weinig binding heeft met de wereldberoemde kunstschilder.

In samenwerking met indebuurt Tilburg