Volledig scherm
© Thinkstock

Justitie eist vier jaar cel tegen Tilburgse pooier voor uitbuiten van twee vrouwen

TILBURG - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag vier jaar celstraf geëist tegen een 29-jarige Tilburger voor de uitbuiting van twee vrouwen. Justitie stelt dat hij beide vrouwen (nu 28 en 23 jaar oud) tot prostitutie heeft gedwongen.

De man ontkende in de rechtszaal dat er ooit sprake is geweest van dwang. Wel gaf hij toe dat hij de Tilburgse vrouwen, die elkaar niet kenden, geholpen heeft met het plaatsen van advertenties op sekssites en voor ze gereden heeft als escortservice.

Dat staat in groot contrast met de aangiftes van beide vrouwen. Zij zeggen dat ze door de Tilburger onder druk werden gezet, zich door hem bedreigd voelden, dat hij de tarieven en werktijden bepaalde en dat ze het geld wat ze verdienden (deels) aan hem moesten afstaan. 

Vast

De man werd 22 mei van dit jaar opgepakt en zit sinds die tijd vast. De  prostitutie dateert van enige jaren daarvoor, in de periode van 2011 tot begin 2014.

De rechter doet op 28 november uitspraak in de zaak. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg