Slechts twee mensen uit twee verschillende huishoudens samen aan tafel. Natuurlijk moet je ergens beginnen, zeggen verschillende ondernemers, 'maar dit is wel heel schamel’.
Volledig scherm
PREMIUM
Slechts twee mensen uit twee verschillende huishoudens samen aan tafel. Natuurlijk moet je ergens beginnen, zeggen verschillende ondernemers, 'maar dit is wel heel schamel’. © Pix4Profs/Peter Braakmann

‘Kafka op het terras’, ‘halfslachtig’: veel horecabazen gooien terras wel open, maar hebben er bitter weinig aan

TILBURG - De terrassen van kroegen en restaurants mogen volgende week woensdag open, dat is ‘leuk voor de publieke opinie’, maar veel horecaondernemers in Tilburg en omgeving hebben er bitter weinig aan. ,,Ik ben euforisch dat ik weer een dienblad vast mag houden, maar mijn ondernemershart huilt.”  

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  11

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

 1. Geen erehaag voor Ajax: 'Feliciteren en hand geven, niet meer dan dat'
  Play

  Geen erehaag voor Ajax: 'Felicite­ren en hand geven, niet meer dan dat'

 2. Lerares gaat viral met video op school: 'Ik val op vrouwen'
  Play

  Lerares gaat viral met video op school: 'Ik val op vrouwen'