Volledig scherm
PREMIUM
Uitreiking van het kookboek 'De maaltijd wordt weer een feestje' in het ETZ. Links: Janny van de Laar, Rechts: Marie-Joze van Riel © ETZ Ziekenhuis

Kankerpatiënten ETZ genieten weer van eten: 'Ik durf weer te koken'

TILBURG - Smaak en reuk van een kankerpatiënt met chemotherapie wordt op zijn kop gezet. Smaak kan zelfs van dag tot dag verschillen. Sterk ruikende gerechten worden ineens heel vies, maar vaak proeven patiënten juist erg weinig. Nu is er een kookboek om patiënten hiermee te helpen. De titel: ‘De maaltijd wordt weer een feestje’.

,,Ik was een koffieleut, maar nu kreeg ik mijn bakje niet meer weg. Ik vond het niet lekker meer. Als ik voor mijn man kookte , was het veel te zout. Ik kon niet meer voorproeven”, zegt borstkankerpatiënte Marie-Joze van Riel (59). Zij kreeg de eerste druk van het kookboek overhandigd in het Elizabeth-TweeSteden Ziekenhuis door schrijfster en coördinator oncologisch centrum Janny van de Laar.

  1. Tilburgs rijksmonument Vredelust wordt eindelijk opgeknapt. ‘Voor de feestdagen alles waterdicht’
    PREMIUM

    Tilburgs rijksmonu­ment Vredelust wordt eindelijk opgeknapt. ‘Voor de feestdagen alles waterdicht’

    TILBURG - Met restauratie van verwaarloosde monumenten hebben de bouwers van Roozen van Hoppe de nodige ervaring. Zo werden voormalige kloosters in Sluis (de Dikke van Dale) en Berkel-Enschot (Koningsoord) in hun handen weer fraai bij de tijd gebracht. Maar zo bar als Villa Vredelust aan de Bredaseweg in Tilburg troffen ze het nog niet. ,,Het is echt heel slecht, het heeft enorm geleden”, zegt Hans Kuys, uitvoerder bij het bedrijf uit Haghorst.

In samenwerking met indebuurt Tilburg