Volledig scherm
Foto ter illustratie. © anp

'Keurige Tilburger' perste bezoekers webcamsites af

TILBURG - Een 45-jarige Tilburger - ogenschijnlijk een keurige heer met in zijn colbertjasje een wit pochetje - geeft toe dat hij een groot aantal jonge mannen heeft afgeperst nadat ze contact hadden gehad met webcam-dames. Hij dreigde de slachtoffers dat hij hun gegevens openbaar zou maken of dat hij ’mannetjes’ langs zou sturen om het geld te cashen.

Voor de rechtbank in Breda gaf hij dinsdag toe dat hij vorig jaar optrad als een soort verkapt incassobureau. Dat was een extra ‘dienst’ voor dames die erotische webcam-shows aanboden, nadat hij voor hen websites had gebouwd.

Volgens de verdachte vulden sommige klanten onjuiste gegevens in en betaalden niet of naar zijn mening niet genoeg. Vervolgens achterhaalde hij de juiste namen en adressen van de klanten. Daarna dreigde hij vriendinnen en familieleden te informeren over de webcam-seks. Als ze het geld niet alsnog overmaakten, zou hij wel even ‘mannetjes’ langs sturen. Daarbij deed hij zich ook voor hij als lid van Satudarah.

De verdachte gaf toe dat hij ‘stom’ is geweest en agressief tekeer ging. Hij barstte van de schulden en verbleef voor zijn aanhouding in hotels. ,,Internet-chantage is de business van de toekomst”, waarschuwde officier van justitie Ronald de Brouwer. Hij verweet de verdachte je reinste afpersing en eiste achttien maanden cel.

Uitspraak over twee weken. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg