Volledig scherm
© Actiegroep Kick Out Zwarte Piet

Kick Out Zwarte Piet kondigt protest aan tijdens intocht Sint in Tilburg

TILBURG -  De organisatie Kick Out Zwarte Piet (KOZP) wil zondag 18 november in Tilburg demonstreren tijdens de sinterklaasintocht. 

KOZP roept medestanders via Facebook op om te komen. Tilburg is een van de 18 gemeenten waar de organisatie protestbijeenkomsten houdt tijdens de intochten. ‘Wij doen een beroep op alle mensen in Tilburg om op zondag 18 november aanwezig te zijn tijdens de jaarlijkse Sinterklaasintocht om een statement te maken voor een inclusief Sinterklaasfeest en een samenleving zonder racisme!’, schrijft KOZP.

In haar oproep stelt ze dat ze een vreedzaam protest nastreeft en niet uit is op rellen of provocaties. Met de burgemeester en politie worden afspraken gemaakt om het protest veilig te laten verlopen en om de demonstranten te beschermen tegen intolerantie van omstanders, aldus KOZP. 

De demonstratie staat gepland van 11.30 tot 14 uur op het Pieter Vreedeplein. 

Op het gemeentehuis is de protestbijeenkomst nog niet gemeld, laat een woordvoerder weten. ,,Maar als dat gebeurt wordt het beoordeeld op de gevolgen voor de openbare orde en het verkeer.” Dat een demonstratie verboden werd, is afgelopen jaren niet in Tilburg voorgekomen.

  1. Wanhoopsbrief van Johan van Laarhoven aan minister: 'Haal mij en mijn vrouw uit deze nachtmerrie’

    Wanhoops­brief van Johan van Laarhoven aan minister: 'Haal mij en mijn vrouw uit deze nachtmer­rie’

    TILBURG - Coffeeshophouder Johan van Laarhoven, die al sinds 2014 vastzit in een Thaise gevangenis, smeekt minister Ferd Grapperhaus om hem en zijn vrouw zo snel mogelijk terug naar Nederland te halen. Dat doet hij in een brief die hij ‘vanaf de betonnen vloer’ van zijn Thaise gevangeniscel heeft geschreven. ,,We slapen hier zonder bed of matras en we doen noodgedwongen in de cel onze behoefte.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg