Volledig scherm
© Actiegroep Kick Out Zwarte Piet

Kick Out Zwarte Piet kondigt protest aan tijdens intocht Sint in Tilburg

TILBURG -  De organisatie Kick Out Zwarte Piet (KOZP) wil zondag 18 november in Tilburg demonstreren tijdens de sinterklaasintocht. 

KOZP roept medestanders via Facebook op om te komen. Tilburg is een van de 18 gemeenten waar de organisatie protestbijeenkomsten houdt tijdens de intochten. ‘Wij doen een beroep op alle mensen in Tilburg om op zondag 18 november aanwezig te zijn tijdens de jaarlijkse Sinterklaasintocht om een statement te maken voor een inclusief Sinterklaasfeest en een samenleving zonder racisme!’, schrijft KOZP.

In haar oproep stelt ze dat ze een vreedzaam protest nastreeft en niet uit is op rellen of provocaties. Met de burgemeester en politie worden afspraken gemaakt om het protest veilig te laten verlopen en om de demonstranten te beschermen tegen intolerantie van omstanders, aldus KOZP. 

De demonstratie staat gepland van 11.30 tot 14 uur op het Pieter Vreedeplein. 

Op het gemeentehuis is de protestbijeenkomst nog niet gemeld, laat een woordvoerder weten. ,,Maar als dat gebeurt wordt het beoordeeld op de gevolgen voor de openbare orde en het verkeer.” Dat een demonstratie verboden werd, is afgelopen jaren niet in Tilburg voorgekomen.

  1. Na 5 jaar doorbraak in zaak vergismoord Rob Zweekhorst, Tilburgse broer Jan: ‘Lang op deze dag gewacht’

    Na 5 jaar doorbraak in zaak vergis­moord Rob Zweekhorst, Tilburgse broer Jan: ‘Lang op deze dag gewacht’

    TILBURG - Bijna vijf jaar nadat de 44-jarige Rob Zweekhorst op straat werd doodgeschoten is er een doorbraak in het onderzoek. Vanochtend vroeg is een 51-jarige Schiedammer in zijn woning gearresteerd. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord, die later een vergissing bleek te zijn. Tilburger Jan Zweekhorst, de broer van het slachtoffer, is overvallen door het nieuws. ,,Ik had niet gedacht dat dit zo’n impact op ons zou hebben.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg