Kijken en bieden op Mercedessen in Tilburg

TILBURG - Via een veiling na een faillissement probeert een curator nog geld binnen te halen. Een gedeelte van het wagenpark van Quattrotax kon woensdagochtend bekeken worden. ,,Deze auto's blijven voor 99% procent niet in Nederland."

Taxibedrijf Quattrotax miste enkele maanden geleden een aanbesteding voor het regiovervoer en ontkwam niet aan het aanvragen van een faillissement. Het bedrijf maakte een doorstart, waardoor een gedeelte van de chauffeurs aan kon blijven. De afgeslankte bedrijfsvorm betekent wel dat een gedeelte van het wagenpark door middel van een online veiling verkocht wordt.

Een van de belangstellenden is Bas Wolfs van Wolfs Trucks uit Tilburg. ,,Ik heb een verhuur- en handelsbedrijf in vrachtwagens en richt me in dit geval op de busjes. Dat ze niet meer rijden maakt niet uit. Dit blijft voor 99% zeker niet in Nederland, maar is bestemd voor export naar Oost-Europa. Daar kunnen ze vanwege een lager uurloon worden opgeknapt en verkocht. Ik weet wat mijn klanten zoeken en wat ze willen betalen."

Online

Bij gebleken interesse is er geen sprake van handjeklap voor de motorkap: alles gaat online. Voor de partij vierwielers van Quattrotax bleken op internet potentiële kopers uit 28 landen geïnteresseerd. ,,Je kunt beter zelf gaan kijken in plaats van hopen dat het is zoals je verwacht dat het is", vindt Wolfs. 

Daarna is het een kwestie van een bod uitbrengen en wachten tot de deadline verloopt. ,,Dan moet je erbij zijn, dan gebeurt het. Zodra er in de laatste minuut een hoger bod komt, krijg je nog de kans om er over heen te gaan. In mijn hoofd heb ik een maximaal bedrag. Dan is het de kunst om je rug recht te houden en niet mee te gaan", zegt Wolfs. Bieden kan in dit geval nog tot en met aanstaande zondag.

Volledig scherm
Mario Schollen (rechts op foto) bij kijkdag veiling quattrotax tilburg. © Beeld Werkt
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg