Volledig scherm
PREMIUM
Vier Chinook helikopters © Ministerie van Defensie

Klachten over helikopteroefeningen Hilvarenbeek toegenomen, Defensie komt met informatieavond

HILVARENBEEK - Het aantal klachten over helikopteroefeningen in het buitengebied van Hilvarenbeek is de laatste paar jaar flink toegenomen. Dat blijkt uit cijfers die de lokale VVD-fractie heeft opgevraagd bij Defensie. Alleen al dit jaar waren er zo’n 85 meldingen van overlast, een verdubbeling ten opzichte van 2016. De gemeente Hilvarenbeek en Defensie gaan proberen om de overlast te beperken.

Inwoners van het buitengebied in Hilvarenbeek, met name in Biest-Houtakker, Haghorst en Hilvarenbeek-Noord, klagen al jaren over geluidsoverlast en hevige trillingen door laag overvliegende helikopters van Defensie. Boeren zeggen dat de helikopters ook voor stress zorgen bij de dieren in de veestallen. 

  1. Floor Westerburgen is nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg

    Floor Westerbur­gen is nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg

    TILBURG - Floor Westerburgen is de nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg. Ze volgt Alex van Zundert op, die de stichting elf jaar leidde. Westerburgen was in het verleden verantwoordelijk voor het pr- en communicatiebeleid van het Textielmuseum en beschikt over een breed netwerk in de culturele sector. Ze gaat deze nieuwe functie vervullen naast haar huidige werkzaamheden bij het Theresialyceum. Van Zundert (69) draagt het stokje met ingang van 1 december over.

In samenwerking met indebuurt Tilburg