Van bloemen wordt iedereen blij dacht Gebi Rodenburg en dus versierde ze de wegafzetting op de grens tussen Nederland en België met bloemen.
Volledig scherm
Van bloemen wordt iedereen blij dacht Gebi Rodenburg en dus versierde ze de wegafzetting op de grens tussen Nederland en België met bloemen. © Rudolf Robben

Kleurrijke bloemenpracht bij grensafzetting: ‘Een eerbetoon aan zieken en hulpverleners’

GOIRLE/NIEUWKERK - Het is een bijzonder gezicht bij Nieuwkerk, het gehucht tussen Goirle en Poppel. Een afzetting van dranghekken en betonblokken is aangekleed met kleurrijke bloemen. ,,Het is een eerbetoon aan alle zieken en alle hulpverleners. "

De versiering is het werk van Gebi Rodenburg en haar buurvrouw Marianne Pleijsier. Rodenberg woont samen met haar man op landgoed Nieuwkerk, dat eigendom is van een baron.

Het landgoed, deels in Nederlands, deels in België, is niet helemaal bereikbaar door de afzettingen die door de Belgische overheid zijn geplaatst. Door de afzetting leek het er op dat Gebi Rodenburg niet naar haar werk kon, maar in overleg is de afzetting nu niet op de grens gezet, maar wat verder terug. 

Marianne Pleijsier (links) en Gebi Rodenburg maakten  een bloemenzee van de afzetting.
Volledig scherm
Marianne Pleijsier (links) en Gebi Rodenburg maakten een bloemenzee van de afzetting. © Rudolf Robben

Deze afzetting is nu dus aangekleed met bloemen. ,,We hebben van de nood een deugd gemaakt", vertelt Rodenburg. ,,Van bloemen wordt iedereen blij. Waar iedereen eerst neerslachtig werd van de afsluiting en beperkingen, zorgt dit voor een vrolijke noot.” 

Maar de bloemen zijn in meerdere opzichten een opkikker. ,, Het is een eerbetoon aan alle zieken en alle hulpverleners. Het is grensoverstijgend, want deze crisis is van alle landen.” 

Sterker nog, Rodenburg hoopt dat het ook een virus wordt: ,,Maar dan wel wel positief. Dat we elkaar aansteken om dergelijke lichtpuntjes te maken.”

  1. Koeienkwestie in Riel weer voor de rechter: ‘Had het college van Goirle geen sorry kunnen zeggen?’

    Koeienkwes­tie in Riel weer voor de rechter: ‘Had het college van Goirle geen sorry kunnen zeggen?’

    BREDA/GOIRLE - De uitspraak van de bestuursrechter in 2017 over het houden van koeien aan de Oude Tilburgsebaan in Riel is toen verkeerd geïnterpreteerd door het college van B en W van Goirle. ,,Dat betekent dat de heer Kosten twee jaar heeft moeten wachten voordat zijn klacht werd opgelost. Had het college niet een gebaar kunnen maken? Al is het maar een sorry", zo vroeg bestuursrechter mr. Kok zich vrijdag af.

In samenwerking met indebuurt Tilburg