Column Frank van Pamelen
Volledig scherm
PREMIUM
Column Frank van Pamelen © BD

‘Komt ammel goed', een boodschap voor Tilburg in stoepkrijt

columnGewoon even afstand houden. Anderhalve meter. Weten we van het RIVM. Social distancing noemen ze dat. Wat een belachelijke term is, natuurlijk. Alsof je op afstand geen sociaal contact kunt hebben. Tuurlijk kan dat. En dat gebeurt ook. Nu meer dan ooit, lijkt het.

We appen en facebooken en instagrammen en beeldbellen ons suf. Alleen voor onze boodschappen gaan we even naar buiten. En wat blijkt? Ook daar vliegen de teksten en afbeeldingen ons om de oren. De harten onder de riem. De steuntjes in de rug. Bij heel wat supermarkten liggen de boodschappen gewoon op straat. Bij de Appie op het Korvelplein bijvoorbeeld. Daar las ik dit:

  1. Koeienkwestie in Riel weer voor de rechter: ‘Had het college van Goirle geen sorry kunnen zeggen?’

    Koeienkwes­tie in Riel weer voor de rechter: ‘Had het college van Goirle geen sorry kunnen zeggen?’

    BREDA/GOIRLE - De uitspraak van de bestuursrechter in 2017 over het houden van koeien aan de Oude Tilburgsebaan in Riel is toen verkeerd geïnterpreteerd door het college van B en W van Goirle. ,,Dat betekent dat de heer Kosten twee jaar heeft moeten wachten voordat zijn klacht werd opgelost. Had het college niet een gebaar kunnen maken? Al is het maar een sorry", zo vroeg bestuursrechter mr. Kok zich vrijdag af.

In samenwerking met indebuurt Tilburg