Volledig scherm
De koninklijke onderscheiding, Lid in de orde van Oranje Nassau. © Stock

Koninklijke onderscheiding voor Tilburger Jan Heerkens

TILBURG - Jan Heerkens is zaterdag benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. De 73-jarige Tilburger ontving de koninklijke onderscheiding uit handen van loco-burgemeester Marcelle Hendrickx bij de opening van de tiende Lustwarande.

Heerkens zet zich al jarenlang op vrijwillige basis in voor dit kunstproject in de Oude Warande. Bovendien is hij verknocht aan het monumentale Tilburgse sterrenbos, dat Heerkens tijdens zijn werkzame leven bijhield en waar hij nu nog steeds toezicht houdt vanuit de beheerderswoning.

De tiende editie van de Lustwarande is ook het moment waarop Heerkens vertrekt uit die woning, waarmee een eind komt aan een tijdperk waarin hij zich heeft ingezet voor natuur en hedendaagse kunst in de Oude Warande.

  1. De rotte appels van groenteboer Erik Akerboom
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    De rotte appels van groente­boer Erik Akerboom

    Toen officier van justitie Gerard Sta op 16 januari 2018 aan zijn requisitoir begon in de rechtszaak tegen politiemol Mark M. , stak hij van wal met de vaststelling dat voor ‘het overgrote deel van het politiekorps integriteit vanzelfsprekend is’. ,,Maar de samenleving en de politie nemen geen genoegen met ‘meestal eerlijk’ of ‘doorgaans betrouwbaar’”, zo ging Sta verder. Politiemol Mark M. had jarenlang ‘karrenvrachten politiegeheimen verklapt en verkwanseld’ aan Brabantse criminelen en daarmee de ‘waardigheid van het politie-ambt te grabbel gegooid’, foeterde de magistraat.

In samenwerking met indebuurt Tilburg