Volledig scherm
PREMIUM
Van Driel verzorgt een deel van het regiovervoer in Midden-Brabant. © Van Driel

Kosten regiovervoer stijgen enorm, maar voor klanten verandert er niets

TILBURG - De kosten voor het regiovervoer stijgen met minstens 30 tot 46 procent. Dat is tenminste de verwachting van de stuurgroep Regiovervoer Midden-Brabant. Voor de klanten van de regiotaxi en het leerlingenvervoer verandert er niets. De kosten worden gewoon betaald door de gemeenten.

Bij het Regiovervoer zijn acht gemeenten aangesloten, te weten: Tilburg, Waalwijk, Dongen, Gilze en Rijen, Oisterwijk, Hilvarenbeek, Goirle en Loon op Zand. Daar moeten de wethouders van financiën overal een gat in de begroting wegwerken. En dat gat verschilt van grootte. Zo krijgt Goirle te maken met een ton extra over 2017, in Loon op Zand is dat 340.000 euro, Waalwijk bijvoorbeeld 410.000 euro en in Tilburg maar liefst acht ton.

  1. Ingrijpende therapie helpt Willeke (33) uit haar rolstoel, al kostte het heel veel kracht en geld
    PREMIUM
    Nakaarten

    Ingrijpen­de therapie helpt Willeke (33) uit haar rolstoel, al kostte het heel veel kracht en geld

    TILBURG - ,,Je kunt misschien nog beter leukemie hebben‘’, verzucht Willeke Kafoe. Haar stamcelbehandeling tegen de slopende ziekte MS was een dure en zware weg. Maar de 33-jarige Tilburgse loopt weer en speelt volop met haar vierjarige dochtertje Indy. Het ‘wonder’ van de therapie in Moskou, die ze kon betalen dankzij de hulp van heel veel Tilburgers. En één in het bijzonder.

In samenwerking met indebuurt Tilburg