Stefanie Vatta, wethouder in Oisterwijk
Volledig scherm
Stefanie Vatta, wethouder in Oisterwijk © Masja Vlaminckx

Kritiek klinkt in Oisterwijk vanaf de zijlijn: ‘Ordinair bezuinigen op sociale voorzieningen’

OISTERWIJK - Corona heeft ook de gemeentepolitiek van Oisterwijk stilgelegd. Discussie over het Strijdplan Sociaal Domein, waarin het Oisterwijks college forse bezuinigingen op de zorg voor jong en oud aankondigt, speelt zich dan ook niet in de raadszaal maar op de sociale media af.

‘Vatta sloopt sociaal Oisterwijk', zet de Rooie Roeptoeter alias Ad van den Oord zwaar aan op zijn Facebook-pagina. 

Volgens de voormalige politiek leider van PrO laat links het afweten nu de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) uitgekleed dreigt te worden. ,,Dit is gewoon ordinair neoliberaal bezuinigen op sociale voorzieningen.”

‘Totaal ongepaste timing’

In Moergestel roert een ander voormalig kopstuk uit de Oisterwijkse politiek zich. Ruud van de Ven (ex-Algemeen Belang) meent dat het college blijkt geeft van een ‘totaal ongepaste timing’ door in tijden van corona zijn Strijdplan Sociaal Domein te agenderen. 

‘Zaken worden aangehaald die grote gevolgen kunnen hebben voor inwoners, onder anderen zij die hun baan gaan verliezen als gevolg van de coronacrisis’, meent Van de Ven.

Op twitter doet VVD’er Patrick Simons een duit in het zakje. Hij trekt een vergelijking tussen de voorgenomen bezuinigingen en het 'snoepreisje naar India’ dat wethouder Vatta in februari op kosten van de gemeente maakte.

In samenwerking met indebuurt Tilburg