Volledig scherm
De nieuwe Jumbo Foodmarkt in aanbouw op Stappegoor, gezien vanaf de Professor Goossenslaan. © Hein Eikenaar/BD

Kruising Stappegoor nog voor de bouwvak open, met zicht op de nieuwe Jumbo: zwart-wit en gigantisch

VIDEOTILBURG - Met man en macht wordt gewerkt aan de nieuwe kruising op Stappegoor. 

Die moet auto's onder meer richting de parkeergarage onder de nieuwe Jumbo Foodmarkt leiden. Het zwart-witte gebouw is gigantisch. Wie vanaf de Stappegoorweg  komt aanrijden, kan de Euroscoop en sportcomplex T-Kwadraat nauwelijks meer zien liggen.

Maandag start het asfalteren. Einde volgende week, net voor de bouwvak, gaat de kruising open voor verkeer. Het werk begon met Hemelvaart. In de week van 20 augustus volgen de definitieve deklaag en markering. Dit gebeurt in de nacht. 

De Jumbo opent op zijn vroegst eind dit jaar. De megasuper telt 4.400 vierkante meter. Daarnaast is er 1.700 vierkante meter in de plint tegenover de Euroscoop voor andere functies, waarvan bijna eenderde horeca. 

Volledig scherm
Werk aan de kruising in de Stappegoorweg, rechts de nieuwe Jumbo Foodmarkt in aanbouw. © Hein Eikenaar/BD
  1. Bewoners Perosiflat staan middernacht opnieuw voor falende elektrische deur: 'WonenBreburg laat ons in de steek'
    Video

    Bewoners Perosiflat staan midder­nacht opnieuw voor falende elektri­sche deur: 'WonenBre­burg laat ons in de steek'

    TILBURG - ,,Dit is schandalig, ik voel me in de steek gelaten door de verhuurder." Dagelijks staan de bewoners van de Perosiflat aan de Perosistraat in Tilburg buiten hun deur, die vaak niet opengaat met hun elektrische sleutel. Saddik Ourahou (30) stond zaterdagnacht om 00.30 uur wéér een half uur voor een dichte deur van de Perosiflat in Tilburg. De elektrische sloten doen het al een half jaar niet goed, maar WonenBreburg lijkt de bewoners niet snel te helpen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg