Onder applaus van de buurt begint Jan in 't Groen aan zijn laatste rit naar het crematorium in Tilburg.
Volledig scherm
Onder applaus van de buurt begint Jan in 't Groen aan zijn laatste rit naar het crematorium in Tilburg. © Huib Dieltjens

Laatste eerbetoon aan Jan in 't Groen: afscheid van een icoon in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - In gezelschap van een kleine groep genodigden heeft de familie zaterdagmiddag afscheid genomen van Jan in 't Groen bij het crematorium in Tilburg. Gezeten in een grote kring rond de kist met bloemen werd uitvoerig stilgestaan bij het rijke leven van de markante Kaatsheuvelnaar.  

Een icoon van het dorp is niet meer onder ons, zei uitvaartverzorger Lowie van Gorp bij aanvang van het intieme samenzijn in grand café Ode. De dagelijkse boodschapper van de laatste nieuwtjes, supercorrespondent voor het Brabants Dagblad in de gemeente Loon op Zand, gekend en gewaardeerd door velen. Onverwoestbaar leek hij met al zijn doorzettingsvermogen en levenslust, maar een week geleden overleed hij toch plotseling thuis op 67-jarige leeftijd. 

Genieten van vier kleinkinderen

Zijn krachtige, heldere geest wilde nog wel, maar het broze lichaam was op. Hij leefde al jaren in extra tijd, had het witte licht van de dood in de ogen gekeken. Desondanks heeft hij tot grote vreugde van zijn vrouw, twee dochters en schoonzonen nog van alle vier de kleinkinderen kunnen genieten als opa.   

Zeeland en taptoe

Naast warme woorden van diverse sprekers en veel foto's was er muziek van onder andere Bløf, met het bekende ‘Aan de kust’ over Zeeland, waar Jan graag met zijn gezin naartoe ging. Zijn grote voorliefde voor de taptoe, die hij in het verleden jaarlijks in Kaatsheuvel organiseerde, vormde het sluitstuk van het afscheid met een indrukwekkende uitvoering van ‘Scotland the brave'. 

Een laatste groet 

Voor anderen was er vrijdagavond gelegenheid tot het brengen van een laatste groet in het plaatselijke rouwcentrum aan de Hoofdstraat. Vanwege de coronabeperkingen werd ook hier maar een beperkt aantal mensen ontvangen.  

  1. Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtakker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemdheid
    PREMIUM

    Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtak­ker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemd­heid

    BIEST-HOUTAKKER/TILBURG - Besmet raken met het coronavirus aan de ­andere kant van de oceaan, op een smalle, harde brancard in een privévliegtuig terugkeren naar huis en in Chili uitgroeien tot een nationale bekendheid. Het overkwam de 81-jarige Edwin Janssens uit Biest-Houtakker, maar heel veel weet hij er zelf niet meer van. Twintig dagen lag hij in coma. ,,Het voelde alsof ik een halfuur lag te pitten.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg