Volledig scherm
PREMIUM
In het Tilburgse zwembad Stappegoor ontspoorde zaterdag een halloweenfeest. © Beeld Werkt

Lastpakken in Tilburgs zwembad waren niet te temmen: ‘Dit was uitzonderlijk’

Een verplichte vingerscan bij binnenkomst, gescheiden omkleden en cameratoezicht: het Tilburgse zwembad Stappegoor nam na eerdere incidenten geen halve maatregelen. En tóch ging het zaterdag bij een Halloweenfeest nog flink mis.

,,Gaat dit goedkomen?” vroeg hij nog aan één van de zwembadmedewerkers - op het moment hij de kassa passeerde. Toen zaterdagavond om 18.30 uur het feest nog moest beginnen, hing de spanning al in de lucht. Je zag het aan het gedoe bij de ingang, vertelt de Tilburger - die uit voorzorg niet met zijn naam in de krant wil. Er werd gedrongen, geruzied, gescholden. ,,Een aantal jongens was er echt op uit om te rellen. ‘Dit loopt geheid uit de hand’, zei ik nog. Maar de medewerker zei: ‘We hebben genoeg personeel’.”

  1. 'Geen afwijkende metingen’, onderzoek naar prikkelende ogen bij Kruidvat in Tilburg afgerond

    'Geen afwijkende metingen’, onderzoek naar prikkelen­de ogen bij Kruidvat in Tilburg afgerond

    TILBURG - Twee dagen op rijd kwam de brandweer metingen uitvoeren bij het Kruidvat aan het Pieter Vreedeplein in Tilburg. Zowel op donderdag als op vrijdag hadden klanten last van prikkelende ogen. Zaterdag is de brandweer terug geweest om nog een meting uit te voeren. Daarbij is niks ontdekt. Ook geven klanten aan dat zij geen klachten meer hebben. ,,Het onderzoek is hiermee afgerond", laat Veiligheidsregio Midden-West-Brabant weten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg