Volledig scherm
. © ANP

Laurentius trekt zich helemaal terug van Tilburgse woningmarkt

TILBURG/BREDA - De Bredase woningcorporatie Laurentius heeft zijn laatste woningen in Tilburg afgestoten. Ze worden overgenomen door investeerder DW Real Estate, evenals woningen, commerciële ruimten, parkeerplaatsen en één ontwikkellocatie van Laurentius in Vlissingen, Tholen, Goes, Terneuzen, Bladel, Terheijden en Roermond. Dat hebben de twee organisaties dinsdag bekend gemaakt.

Laurentius concentreert zich alleen nog maar op het zijn kerngebied: de gemeenten Breda en Alphen-Chaam. De huurders die de eigenaarswissel betreft, zijn volgens Laurentius al op de hoogte gebracht.

Laurentius kwam enkele jaren geleden in financiële problemen door te ambitieuze vastgoedprojecten onder de voormalige directeur Walter V. In Tilburg waren er dubieuze grondtransacties rondom het voormalige Smarius-terrein tussen de Ringbaan-Noord en het kanaal, maar dat is al langer niet meer in het bezit van Laurentius. De Bredase corporatie stootte in de loop der jaren al verschillende Tilburgse locaties af.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg