Volledig scherm
Presentator Beau van Erven Dorens voert een gesprekje met Toine Brocks dochter Simone. © Ben Ackermans/BD

Machinebouwer Tobroco wint ondernemersprijs BOV-trofee

TILBURG - Het Oisterwijkse bedrijf Tobroco is de winnaar van de BOV-trofee 2015. Oprichter en directeur Toine Brock kreeg donderdagavond in Tilburg de prestigieuze Midden-Brabantse ondernemersprijs overhandigd.

Dat gebeurde in de Koepelhal in de Spoorzone. Het avondvullende ondernemersevenement vond daar voor de tweede keer plaats.

Tobroco maakt aan de Industrielaan in Oisterwijk onder meer loaders en verreikers van het merk Giant, die gebruikt worden in bijvoorbeeld de bouw en de agrarische sector. Het bedrijf is in 1996 gestart in een varkensstal in Haaren en groeit gestaag. Een grote uitbreiding is op til. Die gaat gepaard met 100 extra banen.

Finalisten
De Beste Ondernemers Visie-trofee is een initiatief van de Junior Kamer Hart van Brabant. Hij wordt jaarlijks uitgereikt, donderdag was dat voor de zestiende keer. Het thema was dit jaar 'de kunst van het ondernemen'. Andere finalisten waren Brouwers Groenaannemers in De Moer en het Tilburgse Vekopak (verpakkingsproducent).

De Junior Kamer Junior Trofee voor een net gestarte onderneming ging naar restaurant De Houtloods in de Spoorzone.

Volledig scherm
Publiek aan meer dan zestig tafels in de Koepelhal. © Ben Ackermans/BD
Volledig scherm
De BOV-trofee 2015 is gewonnen door Toine en Caronline Brock Tobroco uit Oisterwijk. © Marie-Therese Kierkels / Beeld Werkt

In samenwerking met indebuurt Tilburg