Volledig scherm
stockbd politie © Eldridge Pentury

Man (49) aangehouden voor beroving waarbij gehandicapte Tilburger op de grond viel

TILBURG - De politie heeft dinsdag een 49-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man zou zaterdag een 54-jarige gehandicapte Tilburger hebben beroofd.

Het slachtoffer fietste zaterdag via de Spoorlaan en het NS-plein de Koestraat in. Vanwege zijn handicap, heeft hij moeite met draaien. Een man riep naar het slachtoffer en vroeg of hij moest helpen. De 54-jarige gaf aan dat dit niet hoefde en fietste door. Toch bleef dezelfde man hem achterna fietsen.

Het slachtoffer stopte en stapte af, waarna hij voelde dat er een hand op zijn schouder werd gelegd. De zogenaamde hulpvaardige man probeerde toen de portemonnee van het slachtoffer te stelen. Het slachtoffer pakte het shirt vast van de straatrover, maar verloor in het tumult zijn evenwicht waardoor hij met zijn hoofd op de grond viel en schaafwonden opliep aan zijn gezicht en benen.

Camerabeelden

De beroving bleek op camerabeelden te zijn vastgelegd. Agenten hebben in het centrum van Tilburg actief uitgekeken naar de verdachte. Dinsdagmiddag troffen de agenten de verdachte aan op de Spoorlaan. De 49-jarige man zit nog vast voor verder onderzoek.

  1. Van stiltegebied tot Sollaan: plagerijen tussen Willem II en NAC door de jaren heen

    Van stiltege­bied tot Sollaan: plagerijen tussen Willem II en NAC door de jaren heen

    TILBURG/BREDA - De fans van Willem II scoorden in de vroege dinsdagochtend de openingstreffer in de inmiddels traditionele ludieke supportersstrijd voorafgaand aan de derby tegen NAC. Her en der in Breda werden posters en spandoeken opgehangen die het overmatige biergebruik van de NAC-fans belachelijk maakt: ‘iedereen lacht om carnavalsvereniging NAC’ en ‘Hoe dieper we zinken, hoe meer we drinken’.
  2. Kledingmerk uit Berkel-Enschot verslaat sportgigant Asics in geschil over logo: 'De champagne gaat hier open'

    Kleding­merk uit Ber­kel-En­schot verslaat sportgi­gant Asics in geschil over logo: 'De champagne gaat hier open'

    BERKEL-ENSCHOT - Een jarenlange juridische strijd tussen een familiebedrijfje uit Berkel-Enschot en een Japanse multinational is deze week beslecht in het voordeel van de Brabanders. Van Lieshout Textiel uit Berkel-Enschot mag hun beeldmerk Crosshatch blijven gebruiken. Asics was het daar niet mee eens omdat het te veel zou lijken op het Asics-logo, dat ook uit kruisende lijnen bestaat.

In samenwerking met indebuurt Tilburg