Volledig scherm
stockbd geld © BD

Man licht ICT-bedrijf voor miljoen op: 3,5 jaar cel

TILBURG – De rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft een 45-jarige man veroordeeld tot 3,5 gevangenisstraf wegens verduistering en witwassen. Hij zou tussen 2011 en 2014 bijna een miljoen euro verduisterd hebben in zijn functie als hoofd administratie van een Tilburgs ICT-bedrijf. De man moet ook het volledige verduisterde bedrag terugbetalen aan zijn voormalige werkgever. Twee weken geleden werd vier jaar cel tegen hem geëist.

De man verduisterde het geld door zijn eigen bankrekeningnummer toe te voegen aan crediteurenkaarten van het ICT-bedrijf, waardoor een groot aantal betalingen naar zijn eigen rekening werd overgemaakt. Van het geld dat hij ontving, heeft de verdachte een luxe leventje geleid. Toen het bedrijf ontdekte waar de man mee bezig was, vertrok hij naar het buitenland. Hij was langdurig voortvluchtig.

De verdachte werd al eerder veroordeeld tot 30 maanden cel voor een miljoenenoplichting bij een eerdere werkgever tussen 2007 en 2010. De rechtbank gelooft dan ook niet dat hij zijn leven inmiddels gebeterd heeft, zoals de verdediging bepleitte. Mede omdat de verdachte al eerder in de fout ging, valt de straf hoger uit dan het uitgangspunt van 24 maanden, dat normaal gesproken voor dit soort feiten geldt. Als de man er niet in slaagt het verschuldigde bedrag terug te betalen, moet hij nog een jaar extra de gevangenis in. De betalingsverplichting blijft dan wel bestaan. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg