Volledig scherm
De verdachte werd snel opgepakt. © Toby de Kort

Man randt vrouw (77) in Tilburg aan en probeert tas stelen

UpdateTILBURG - Een 27-jarige man uit Tilburg probeerde zondagmiddag rond 13.40 uur de tas van een 77-jarige vrouw te stelen. Dat is niet gelukt.

De vrouw wandelde rond die tijd over het Slingepad toen plots een man haar vast pakte. Hij probeerde haar tas af te pakken. Toen er een voorbijganger aankwam, ging hij er op een scooter vandoor. De voorbijganger alarmeerde de politie en gaf een signalement door. 

De man reed richting de Reeshof. Meerdere politieauto's gingen op de dader af en konden hem op de Ringbaan-Zuid bij het Willem II stadion oppakken. De vrouw heeft aangifte gedaan. 

Onderzoek

Uit onderzoek door de recherche en de uitgebreide aangifte van het slachtoffer is komen vast te staan dat de intentie van de 27-jarige Tilburger niet gericht was op de beroving maar op aanranding. 

Tijdens de confrontatie werd het bejaarde slachtoffer door hem onzedelijk vastgepakt en betast. Hij wordt dan ook vervolgd ter zake aanranding. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg