Volledig scherm
Foto ter illustratie © RV

Man uit Tilburg achtervolgt inbrekers met knuppel: Politie moet hem met pepperspray kalmeren

TILBURG - Drie mannen uit Tilburg van 25, 26 en 35 jaar zijn zondagavond rond 23.00 uur aangehouden in de Fokkerhof op verdenking van poging tot woninginbraak. Daar ging het nodige tumult aan vooraf.

Agenten kwamen af op een melding over een ruzie. Er zou een man met een knuppel achter een andere man aanrennen. Bij een speeltuintje aan de Fokkerhof troffen de agenten een groep mensen aan waarvan er één gewond was. Een 49-jarige man wilde drie andere mannen met een knuppel te lijf gaan, waar de andere mannen dan weer op reageerden. De politie moest pepperspray gebruiken om de man met de knuppel rustig te krijgen.

Toen de situatie eenmaal onder controle was, werd duidelijk wat er precies aan voorafgegaan was. De man met de knuppel bleek thuis te zitten toen ineens drie mannen in zijn woning stonden. Hij heeft het drietal uit zijn huis gejaagd waarbij een man van 25 gewond raakte. Daarna heeft hij de drie nog kort achtervolgd richting de Korvelseweg. Hij besloot zijn achtervolging te staken en naar huis te gaan maar kreeg het idee dat hij nu degene was die achtervolgd werd. Daarom pakte hij thuis een knuppel waarmee hij opnieuw op de mannen afging. In het tumult wat daarna dus ontstond, heeft de politie pepperspray gebruikt.

De man die gewond raakte is onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht. Hij is daar verzorgd aan zijn verwondingen. Daarna is hij samen met de twee andere verdachten naar het bureau gebracht. Ze zitten vast voor verder onderzoek.

De 49-jarige Tilburger deed aangifte van poging woninginbraak. De politie gaat het voorval verder onderzoeken.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg