Volledig scherm
Een Tilburger (45) is vrijdag tweemaal aangehouden. © Politie gemeente Waalwijk

Man uit Tilburg gooit steen ‘rakelings langs hoofd’ vrouw uit Waalwijk: poging tot zware mishandeling

TILBURG/WAALWIJK - Een Tilburger (45) is vrijdag tweemaal aangehouden: eerst voor autorijden zonder geldig rijbewijs en daarna op verdenking van poging tot zware mishandeling. Eerder die middag gooide hij namelijk een steen vlak langs het hoofd van een vrouw in Waalwijk.

Dat meldt de politie zaterdagochtend. De man werd vrijdagmiddag rond 14.30 uur aangehouden in de Kwaadeindstraat in Tilburg. Agenten zagen hem rijden en wisten direct dat hij geen geldig rijbewijs had. Hierop werd het voertuig waarin hij reed aan de kant gezet.

‘Hevig verzet’

De 45-jarige verzette zich hevig tijdens zijn insluiting op het politiebureau, aldus de politie. Er waren meerdere agenten nodig om hem in zijn cel te plaatsen.

Op het bureau werd de man uit Tilburg nogmaals aangehouden: als verdachte van een poging tot zware mishandeling die eerder die dag plaatsvond, op de Eerste Zeine in Waalwijk.

Steen rakelings langs hoofd

Hij had daar die middag namelijk een ruit van een woning van een vrouw ingegooid met een steen. ,,De steen ging rakelings langs het hoofd van de vrouw en haar hond, maar ze raakte door het voorval wel lichtgewond. De Tilburger wordt ook in deze zaak gezien als verdachte.”

De officier van justitie gaf toestemming om hem ook voor deze poging tot zware mishandeling aan te houden. De man zit nog vast. Er wordt verder onderzoek gedaan.

In samenwerking met indebuurt Tilburg