Mannen met bivakmutsen overvallen gezin, vader mishandeld

Een gezin in het Noord-Brabantse dorp Spoordonk is slachtoffer geworden van een gewapende overval door vier mannen met bivakmutsen op. De vader van het gezin werd mishandeld en liep een hersenschudding en kneuzingen in zijn gezicht op, maakte de politie vandaag bekend. De man moest in het ziekenhuis worden behandeld.

De overval gebeurde afgelopen nacht rond 3.00 uur in een woning in de Broekstraat. De overvallers dreigden met een vuurwapen of iets dat daar op leek en eisten geld. De vader werd geschopt.

Toen het gezin zich tijdens de overval verzette, vonden de daders het hoog tijd om te gaan. Ze vluchtten zonder buit de woning uit. Volgens de politie zijn de mannen naar schatting tussen de 20 en 25 jaar oud en hebben ze een slank tot normaal postuur. Ze droegen donkere kleding en bivakmutsen.

De politie doet buurtonderzoek en bekijkt of er mogelijk beelden van bewakingscamera’s in de buurt bruikbaar zijn.

Op het adres waar de overval plaatsvond is een klus- en vloerenbedrijf gevestigd. Aan het huis zit een showroom. Ook hoort er een paardenstal met springbak bij het huis. 

Volledig scherm
Woningoverval Spoordonk © Persbureau Sander van Gils
  1. Files van meer dan honderd auto's in Willemsbuiten: ‘Geluk dat er nog niks is gebeurd’

    Files van meer dan honderd auto's in Willemsbui­ten: ‘Geluk dat er nog niks is gebeurd’

    TILBURG- Een ochtend- en avondspits in de Bernard Leenestraat, de enige straat van en naar de nieuwbouwwijk Willemsbuiten. Meer dan honderd auto’s proberen ‘s ochtends de drukke Goirleseweg op te rijden, waardoor een wachttijd van vijftien tot twintig minuten ontstaat. De bewoners spreken van een ‘gevaarlijk oversteekpunt’ voor fietsers en zijn bang dat het alleen nog maar erger wordt in de groeiende wijk.

In samenwerking met indebuurt Tilburg